20. jaanuar 2012

Porgandikook hapukooreglasuuriga



vaja läheb:
350 g porgandit (3 suurt porgandit)
3 muna
2 dl rafineerimata roosuhkrut
1,5 dl (päevalille)õli
3,5 dl nisujahu
1 tl soodat

2,5 tl kaneeli 
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kardemoni
0,5 apelsini riivitud koor
0,5 tl meresoola

koogi vahele ja peale:
300 g hapukoort
1,5 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
kreeka pähkleid (nt röstitud)

Koori ja riivi porgand peene riiviga; kalla õli riivitud porgandile ja sega läbi. Sega omavahel kuivained (va suhkur). Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Mikserda madalate pööretega vahustatud munade hulka esmalt õliga segatud porgand, seejärel sega juba lusikaga kuivained. Sega tainas ühtlaseks ning vala lahtikäivasse koogivormi (kasutasin 24cm läbimõõduga vormi) - küpseta 175 kraadiga 1 tund. 

Katte jaoks sega kokku hapukoor, tuhksuhkur ja vaniljesuhkur. Lase koogil jahtuda, lõika see pooleks, määri pool kreemi alumise kihi peale, lase veidike sisse imbuda, aseta teine koogipool peale. Seejärel määri ülejäänud kate keeksile ning puista peale purustatud ja röstitud kreeka pähkleid.


allikas: Aet Trisbergi retsept
 minupoolsete mugandustega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar