20. aprill 2012

Leivatrühvlid vaarika- või banaanitäidisega

Osalesin märtsis kommiretsepti võistlusel  „Komm kohvi kõrvale“, mille kuulutas välja Meira koostöös Toiduakadeemiaga ja kokasaatega Lusikas. Võistluse eesmärgiks oli osalejatel välja mõelda retseptid, mis üllataksid ning oleksid värsked ja põnevad, ühtlasi sobiksid  emadepäeval kohvikõrvaseks üllatuseks. Seda reklaami nähes tekkis mul kohe soov osaleda, et katsetada erinevaid maiuse mõtteid, mis kohe peas keerlema hakkasid.

Mõned päevad tagasi (aprilli keskel) sain teada, et olen üks õnnelik kümnest, kel õnnestus võita Toiduakadeemia koolitus „Itaalia köök“, mis toimub 28. aprillil :) Selle viib läbi Toiduakadeemia peakokk Tarvo Kullama.

Retseptivõistlusele läksid kaks erinevat retsepti, millest üks toodud allpool, teine eraldi postituses. Milline neist võidu tõi, seda ei teagi :)

leivatrühvel banaanitäidisega valge šokolaadi ja apelsinikoore puistes



kogus: olenevalt suurusest ca 15-20 tk

vaja läheb:
200 g toorjuustu
(vajadusel veidi tuhksuhkrut)
1-1,5 dl riivleiba (tegin riivleiva ise neljast viilust Wabariigi mustast leivast) + 2-3 spl trühvlite veeretamiseks
2 spl võid
3 spl suhkrut (mina kasutasin pooleks fariin- ja rafineerimata suhkrut)
näpuotsatäis meresoola
1-2 tl kaneeli
1 tl vanillsuhkrut
banaani (üks paksem viil neljaks lõigatuna)/vaarikaid (kasutasin külmutatud Eesti vaarikaid)

kaunistamiseks: astelpajumarmelaadi, riivitud apelsinikoort, Taarapõllu talu marjakrõpse, riivitud valget šokolaadi, purustatud pähkleid jm.

Kui teed riivleiva ise, siis lase viiludel kuivada ning riivi.

Sulata pannil või, lisa riivleib, suhkur, sool ja kaneel ning rösti, kuniks suhkur on sulanud ning leib on krõbe. Sega saadud puru (jäta 2-3 spl kommide veeretamiseks) toorjuustuga, puista juurde vanillsuhkur, vajadusel lisa ka tuhksuhkrut ning tõsta külmkappi tahenema (hea, kui segu saab üleöö külmas taheneda ja maitsestuda).


leivatrühvel vaarikatäidise ja astelpajumütsiga

Kommide tegemiseks võta kuhjaga teelusikatäis kreemi-leivasegu, vajuta näppude vahel lapikuks, aseta peale banaanitükk või vaarikas ning suru toorjuustusegu ümber täidise kokku ning vormi küpsetuspaberil või käte vahel pallike. Jätka protseduuri, kuniks aineid jagub.


Veereta valmis komme leivapurus, kaunista näiteks riivitud apelsinikoore või astelpajumarmelaadiga ning serveeri kohe.




erinevad leivatrühvlid

Idee sai alguse Koopatibi
 trühvlitest 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar