16. detsember 2012

Piparkoogi-jogurtikorvikesed




Kolmandal advendil jätkan taas piparkoogitainaga, kuid siiski veel mitte klassikaliste piparkookidega, vaid hoopiski vahuste jogurtikorvikestega, mille hapukaks lisandiks on marjad. Eriti õhulise tulemuse saab, kui munavalge ja munakollane vahustada või kasutada hoopis ainult vahustatud munavalget. Kindlasti peab arvestama, et ahjust välja võttes on täidis üsna kõrgeks kerkinud, kuid vajub siiski kiirelt alla. 

Sellest kogusest saab 8 korvikest.

Põhi:
100−150 g piparkoogitainast

Täidis:
300 g mangojogurtit
1 suur muna
1 spl suhkrut
vaarikaid, mustikaid

Rulli tainas õhemaks, lõika välja muffinivormi sobivad rõngad ning kata sellega võitatud muffinipanni pesad. Küpseta 180 kraadi juures 3 minutit. Servade allavajumise vältimiseks võid pesad täita küpsetus- või tavaliste ubadega, mina neid ei kasutanud, vaid peale küpsetamist sättisin lusikaga korvikese servi kõrgemaks.

Eralda munavalge ja -kollane ning vahusta mõlemad eraldi suhkruga kohevaks. Tõsta vaht õrnalt segades jogurti hulka. Võid selle etapi ka vahele jätta ning lihtsalt muna suhkruga lahti kloppida ja jogurtiga segada.

Tõsta igasse pessa 3−4 supilusikatäit jogurtisegu, puista peale mõned marjad ning küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Enne serveerimist jahuta, veel parem, kui lased üleöö seista.

Mangojogurt ja piparkoogitainas sobivad ideaalselt kokku. Marju kasutades saab aga rõõmsavärvilise lõpptulemuse :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar