2. juuli 2013

Kreeka pähklid apelsini-tšilliglasuuris

Kreeka pähklid on vahelduseks hea, aga rammus suupiste. See on lihtne ja kiirelt valmistatav amps, kuid mille jahtumisele ja tahenemisele kulub natuke aega, kuid ka kuumalt maitsevad need head. Kellele teravus ei meeldi, võib tšillit vähem lisada või üldse ära jätta. 


Idee tuli järjekordselt jalutuskäigult vanalinnas, kui proovisin mandleid müüvate preilide pakutud maiuseid. Neil oli sama toode küll pekanipähklitega, kuid kodus olid mul olemas Kreeka pähklid, mis on ju põhimõtteliselt pekanipähkli sugulased, viimased on lihtsalt mahedamad ja magusamad. Samas magus glasuur tasakaalustabki Kreeka pähkli mõrkjat maitset. Loomulikult võib Kreeka pähklid asendada ka mandlitega või muude meelepäraste pähklitega.

Vaja läheb:
150 g Kreeka pähkleid
1 väikse apelsini mahl ja riivitud koor
2 spl vett
2 spl suhkrut
tšillipulbrit (soovi korral)
soola

Leota apelsini soodavees (see aitab kemikaale paremini eemaldada) ning pese seejärel kareda harjaga. Riivi apelsinikoor ning pressi mahl. Vala paksupõhjalisse potti või pannile apelsinimahl, riivitud koor, lisa vajadusel vett ja lase keema. Maitsesta suhkru, soola ning soovi korral tšillipulbriga. Sega, kuni suhkur on sulanud. Seejärel puista juurde pähklid ning sega, kuniks need on glasuuriga ühtlaselt kaetud. 

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud alusele ühtlase kihina jahtuma. Näksi pähkleid niisama või serveeri paksu jogurtiga, mis on meega maitsestatud.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar