29. märts 2015

Kihiline datli-pähklimaius vaarikakattega

Kui nägin seda maiust Tuuli blogis, teadsin, et tahan seda kindlasti järgi proovida. Esimesel korral jäi see minu jaoks liiga magus, proovisin veel mitmeid kordi või ja datlitega mängida ning timmisin maitsed endale sobivaks. Siiski, kuna ma pole suur šokolaadisõber, otsisin sellele asendust. Lisaks laimile leidsid tee maiuse kattesse mu lemmikmarjad – vaarikad. Veidi šokolaadi võib ka kõige peale niristada, aga ei pea. Proovisin ka vaarika ja Kreeka jogurti kooslust sinna peale sobitada, kuid kuna jogurt külmub palju kõvemaks, siis ei läinud see ülejäänud maiusega kokku, sest sellest kihist oli raske läbi hammustada. Kindlasti peaks selle maiuse sügavkülma tahenema panema, umbes paariks tunniks. Seejärel on hea maius suupärasteks tükkideks lõigata, siis saab seda otse karbist suhu pista või siis jätta tükike enne söömist mõneks minutiks sulama, palju pole selleks vaja :)



Ühinen Tuuli soovitustega kasutada selles maiuses värskeid Juicy Dates datleid (leiab Rimist karbiga), kuid miskipärast on need viimasel ajal poodidest kadunud. Aga sobivad ka tavalised kuivatatud datlid, mida võib u pool tundi soojas vees leotada.


Põhi:
50 g India pähkleid
3 datlit
15 g võid
1,5 spl kookosjahu
soola
1 tl laimimahla

Vahekiht:
5 datlit
20 g võid
2 tl mett
vanilli
soola
0,5 tl laimimahla

Kate:
80 g (külmutatud) vaarikaid
1 tl mett
1 tl laimimahla


Šokolaaditriibud:
30 g sulatatud šokolaadi



Põhja jaoks purusta köögikombainis kõik koostisained ühtlaseks seguks ja kata nt väiksem keeksivorm kilega ja määri segu sinna peale. Vahekiri jaoks purusta kõik koostisained samuti köögikombainis ja määri põhjale.  

Katte jaoks toimi samamoodi nagu teiste kihtidega. Külmutatud vaarikate puhul saad külma vaarikapuru. Suru segu lusikaga vastu kausi serva, siis hakkab see kokku ja saab tõsta vahekihi peale.

Soovi korral nirista peale sulatatud šokolaadi (pane tähele, et see tahkub külma vaarikamassi peal kiiresti).

Aseta vorm paariks tunniks sügavkülma. Lõika suupärasteks tükkideks ja hoia karbiga sügavkülmas. Võid enne söömist kohe tarbitava koguse paariks minutiks välja tõsta, siis ei ole maius liiga tahke.






1 kommentaar: