Mõnusalt mahlased muffinid, millel väike
apelsinimekk. Glasuuriks keedetud kondenspiim ja soolapähklid – kas saab enam
patusem kooslus olla kui magus ja soolane :) Idee mugandatult Andra
Berg-Jürgensilt. Kuna kodus seisab kasutuna apelsinimaitselini tahini, siis lisasin seda ka, kuid tavaline apelsinikoor või -ekstrakt sobib ka.
12 tk
Muffinid:
100 g sulatatud võid
3 kuhjaga spl apelsinimaitselist tahini’t
(või 2 spl riivitud apelsinikoort)
3 keskmist banaani
8 Medjool datlit (või 100 g suhkrut )
2 muna
85 g nisujahu
85 kaerajahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanilli
1 tl kaneeli
soola
Katteks:
väike tops keedetud kondenspiima
soolatud maapähkleid
Sulata või ja lisa tahini (või riivitud apelsinikoor) ning sega ühtlaseks. Püreesta
banaanid koos datlitega, lisa munad, sulatatud või, küpsetuspulbriga segatud
kaera- ja nisujahu, vanill, kaneel ja sool. Tõsta tainas muffinivormidesse
(mina muffinivormipabereid ei kasutanud, ainult määrisin muffinipanni vähese
õliga). Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 min.
Määri igale muffinile 1-2 tl keedetud kondenspiima.
Haki pähklid väiksemaks ja puista muffinitele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar